Ce trebuie să știm dacă dorim un tratament de albire dentară

Stilul de viață, înaintarea în vârstă dar și unele obiceiuri zilnice precum consumul băuturilor colorate (vin roșu, cola, cafea, ceai negru) și fumatul, contribuie la pătarea și colorarea dinților.

ZOOM este un sistem profesional de albire a dinților într-un timp foarte scurt, de aproximativ 45 de minute, prin intermediul unui procedeu revoluționar bazat pe „puterea luminii”.

albire dentara mare

 O singură ședință  ZOOM reușește ceea ce procedeele tradiționale nu reușeau în luni de zile. Rezultatul e același: albirea dinților decolorați și eliminarea petelor de pe smalț și dentină.

Există câteva etape obligatorii premergătoare tratamentului de albire:

–       Consultație în vederea identificării problemelor ce pot interfera cu tratamentul de albire

–       Realizarea unei igienizări ce cuprinde : detartraj, profi – jet și periaj porfesional

–       Tratarea leziunilor carioase existente pe dinții de albit și obturarea provizorie a acestora deoarece tratamentul de albire nu acționează asupra obturațiilor. Obturațiile definitive se pot aplica la două săptămâni de la terminarea tratamentului de albire

–       Realizarea de fotografii intraorale și stabilirea nuanței inițiale a dinților

Ce reprezintă sistemul de albire Zoom?

Albirea ZOOM presupune activarea printr-o sursă de lumină albastră a elementelor active din gelul de albire, gel care se va aplica pe suprafața dinților. Gelul conține peroxid de hidrogen care se va descompune și va elibera oxigen ce va pătrunde prin smalț și dentină, albind uniform zone ale dintelui colorate sau îngălbenite. Lampa Zoom potențează efectul de albire al gelului cu până la 26% , ducând la o îmbunătățire a culorii cu până la 8 nuanțe mai alb decât nuanța de la care s-a plecat!

Avantajele albirii cu lampa ZOOM:

–       Albirea se face rapid în maxim o oră

–       Pacientul este sub supravegherea medicului dentist care poate reduce riscul supraexpunerii crescând beneficiile albirii

–       Îndepărtarea rapidă a colorațiilor provocate de vârstă, a pigmentațiilor alimentare și a celor nicotinice

Dezavantajele albirii cu lampa ZOOM:

–       Poate apărea hipersensibilitatea dentară în primele 24 de ore

–       Colorațiile provocate de substanțele anorganice (non-alimentare), de tetraciclină, fluoroză sau de liniile de fractură sau fisură colorate pot fi rezistente la albire

–       Nu se albesc dinții ce au devenit transparenți în timp

Contraindicațiile albirii cu lampa ZOOM:

–  Persoanele cu vârsta mai mică de 18 ani

–  Femeile însărcinate sau care alăptează

–  Sensibilitate dentară

–  Persoanele fotosensibile

Rezultatul tratamentului de albire nu are un efect îndelungat în cazul pacienților care fumează, consumă regulat cafea, ceai, sucuri colorate (cola, pepsi), vin roșu sau în cazul în care pacientul nu vine la sedințele de igienizare de două ori pe an.

Zâmbetul este important, fiind unul dintre primele aspecte pe care le observăm  atunci când întâlnim pe cineva. Zâmbetul dezvăluie dantura iar aceasta pune în valoare omul.

Un zâmbet alb, strălucitor te face să te simți confortabil și încrezător în propria persoană.

Dr. Anca Manolache